Čokoláda je bezesporu nejpopulárnější sladkostí na světě. Slovo čokoláda má původ již v dávné aztécké říši. Na výrobu čokolády se používají kvašené, pražené a mleté zrnka kakaa. Existují tři typy kakaových zrn užívaných pro výrobu čokolády. Nejcennější jsou zrna Crioll, která jsou z oblasti Mexika a vyznačují se menší hořkostí a aromatem. V prodeji je čokoláda nejvíce známá ve formě tabulek, či jiných tvarů jako například figurky.
Již Mayové a Azetékové vyráběli kakaové nápoje ve zlatých pohárech se zlatou lžičkou, při různých oslavách a rituálech. Jako dochucovadla čokolády byla používána vanilka a směs koření.
S čokoládou Hausbrandt můžou Vaše chuťové buňky zažít stejný pocit slasti, jako zažívali Mayové při pití tohoto lahodného nápoje. Pro milovníky čokolády máme připravené vynikající bílé, i hnědé rozpustné čokolády.